Мисля че след задействане централата трябва да се подмени.
Известие
Collapse
No announcement yet.
лампичка на Airbag 156
Collapse
X
-
Ако само коланите са гърмели, мисля, че не е необходимо централата да се подменя.
Доколкото разбрах, колегата не е успял да подмени коланите и е върнал старите (гърмелите). Ако това е така, няма как да се изчисти алармата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко само коланите са гърмели, мисля, че не е необходимо централата да се подменя.
Доколкото разбрах, колегата не е успял да подмени коланите и е върнал старите (гърмелите). Ако това е така, няма как да се изчисти алармата.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко само коланите са гърмели, мисля, че не е необходимо централата да се подменя.
Доколкото разбрах, колегата не е успял да подмени коланите и е върнал старите (гърмелите). Ако това е така, няма как да се изчисти алармата.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
164, 156, GTV V6 turbo 🏎, 147 - ex 🚘
Comment
-
Първоначално публикувано от DEGWEED Покажи съобщениеНе, коланите ги подмених с нови, но датчиците към тях не бяха като моите и си върнах старите.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеА изписва ли ти грешкатаAlfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениенакратко - централаAlfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Comment
-
Първоначално публикувано от DEGWEED Покажи съобщениеНе, коланите ги подмених с нови, но датчиците към тях не бяха като моите и си върнах старите.
Червената индикация за аларма на ербега на таблото реално свети ли?Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:19.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от DEGWEED Покажи съобщениеЕ ок, но ако е централа нямаше ли тази грешка "01-ECU" да не иска да се изчисти?
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗа какви датчици говориш?
Червената индикация за аларма на ербега на таблото реално свети ли?
Преди ми светваше много често лампата заради някакъв проблем с еърбега в шоф. седалка, но тогава си пишеше, че е от нея, а сега не индикира от какво свети.
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеТова е друго. Реално централата ти работи, но ти казва, че вече си гърмялаAlfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
Comment
-
Датчиците за страничен удар не е трябвало да ги купуваш. Те нямат нищо общо с патроните на коланите.
Според мен грешката ти е за самата индикация на таблото. Централата си прави диагностика и на веригата на индикацията и ако открие проблем с нея, записва грешка.
Но при теб тя реално свети. Това би могло да се дължи на променени параметри по тази верига - примерно повишено съпротивление заради лоши връзки, в резултат на което индикацията работи, но цетралата "си мисли", че не работи. Може въпросната лоша връзка да е в самия конектор на централата. Пробвай да го почистиш. За целта откачи акумулатора, изчакай 10 минути и след това действай.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:55.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДатчиците за страничен удар не е трябвало да ги купуваш. Те нямат нищо общо с патроните на коланите.
Според мен грешката ти е за самата индикация на таблото. Централата си прави диагностика и на веригата на индикацията и ако открие проблем с нея, записва грешка.
Но при теб тя реално свети. Това би могло да се дължи на променени параметри по тази верига - примерно повишено съпротивление заради лоши връзки, в резултат на което индикацията работи, но цетралата "си мисли", че не работи. Може въпросната лоша връзка да е в самия конектор на централата. Пробвай да го почистиш. За целта откачи акумулатора, изчакай 10 минути и след това действай.
Беше ми се извадил и капака на таблото на десния еърбег (без еърбега да е изкачал), данеби пък там да има някакъв проблем с връзката?
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от degweed2 Покажи съобщениеА това значи ли, че ще задейства пак при удар?
Comment
-
Първоначално публикувано от degweed2 Покажи съобщениеБлагодаря за разяснението. Говоря за датчиците над самата основа на колана долу ниско в колонката (казвам това като разяснение, предполагам това са датчиците за страничен удар?). Как се стига до тази централа впрочем?
Беше ми се извадил и капака на таблото на десния еърбег (без еърбега да е изкачал), данеби пък там да има някакъв проблем с връзката?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment